Tardor i caiguda del cabell

Amb els canvis d’estació i, sobre tot, el pas de l’estiu a la tardor, és quan experimentem una major caiguda de cabell; com que a l’estiu estem més temps a l’aire lliure, el cabell accelera el seu cicle capil·lar (tres fases: creixement, repòs i caiguda).

La caiguda del cabell per sobre de la normalitat pot ser deguda a:

  • Canvis relacionats amb les hormones masculines (androgèniques): aquesta caiguda es pot alentir, però difícilment aturar-la.
  • Caiguda temporal: deguda a una cirurgia, a dèficit de vitamines, a un esdeveniment traumàtic, un part, per manca de ferro…

A la farmàcia trobem diferents productes per tractar aquest problema: omplements nutricionals i solucions tòpiques amb biotina, ferro, zinc, seleni, vitamines del grup B, queratina, quinina…

Recordem que és fonamental seguir unes mesures higiènic-dietètiques: una alimentació equilibrada; prevenir l’estrès, respectant les hores de descans i de son, i evitar les accions que poden perjudicar el nostre cabell, com tints químics, desrissant, i ús moderat de planxes i assecadors de cabells.

 

Bibliografia: Laboratorios MartiDerm, Laboratorios Klorane, Laboratorios Viñas, Dra. Maria Asunción Bartomeu, Laboratorios Lacer.